Pomiędzy gotowaniem bigosu, a pieczeniem pierników, dzielę się z Wami najlepszym na świecie - ekspresowym sposobem na szybkie świąteczne pierniczki- i do tego obłędnie pyszne :)
SKŁADNIKI:
- 400 g miodu
- 90g masła
- ok.700g mąki
- 2 łyżeczki sody
- 3 łyżki przyprawy do piernika
- 2 łyżki kakao (chyba,że wolicie bez :) )
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. W rondelku podgrzewam miód, rozpuszczam w nim masło i dodaję przyprawę do piernika oraz kakao
2. Całość studzę
3. 500 g mąki mieszam z sodą i dodaję ostudzoną masę miodową. Resztę mąki dodaję w trakcie zagniatania ciasta
4. ciasto rozwałkowuję, wycinam pierniczki
5. piekę w temp.160 st.,przez ok.15 minut
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz